Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


 

 

Lampaamme ovat Kainuunharmaksia jotka kuuluvat Suomen alkuperäisrotuihin. Kainuunharmas on sympaattinen, eloisa ja utelias lammasrotu. Tämä rotu oli kuolemassa sukupuuttoon, mutta Pertti Hankosen ansiosta rotu saatiin pelastettua. Tällä hetkellä Kainuunharmas uuhia on Suomessa noin 2000 yksilöä.
 
Kainuunharmaksen tunnistaa useimmiten mustista jaloista ja päästä. Villa on harmaata useissa eri sävyissä lähes valkeasta tumman harmaaseen, myös ruskeita ja mustia yksilöitä on. Harmas karitsat syntyvät usein mustina mutta alkavat harmaantua pian syntymänsä jälkeen. Jokainen yksilö on on väritykseltään lähes uniikki, kahta samanlaista on vaikea löytää.
 
 
Villa on hienoa ja kiiltävää. Sen käsityö ominaisuudet ovat erinomaiset. Villan luonnollinen värikirjo on laaja mutta se soveltuu hyvin myös värjäykseen. Taljat ovat kauniita ja kestäviä moneen käyttöön.
 
Lammasrotuna Kainuunharmas on erittäin sikiävä. Sukukypsiä ne ovat jo kolmen kuukauden iässä ja uuhet voivat tulla kantaviksi ympäri vuoden. Uuhi synnyttää usein useamman karitsan kerrallaan. Emät hoitavat usein karitsoinnin itse ja huolehtivat hyvin karitsoistaan. Iso vuonue koko vaatii kuitenkin lampurin aktiivisuutta. Karitsointeja valvotaan huolella ja tarvittaessa karitsoille annetaan lisäruokaa.
 
Harmas karitsat ovat teuraskypsiä noin puolivuotiaina. Karitsan liha on miedon makuista ja vähärasvaista.
 

 

 

 

Tuoreimpana tulokkaana tilallemme muutti Austraaliasta syksyllä 2016 tulevaisuuden paimenemme,

Australian Koolie, joka tuntee nimen Cindy.